Inschrijfprocedure

31 augustus '18

11 september om 17.00 uur start de online inschrijving voor de kavels van Groen Kolkwijk fase 2. Deze fase omvat 18 prachtige vrije kavels. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat en hoe je in aanmerking komt!

Stap 1: Aanmelden

Een belangrijke 1e stap is dat je je bij ons aanmeldt als belangstellende voor jouw droomkavel. Dat doe je door op het hartje te klikken bij het kaveltype dat je bevalt. Indien je nog geen persoonlijk account hebt aangemaakt, wordt je nu gevraagd dat te doen. Klik op "ik heb nog geen account" en maak je account alsnog aan.

Je favoriete kavels zie je in jouw persoonlijke account onder 'Favorieten’.

Je ontvangt dan niet alleen regelmatig een update over de ontwikkeling van de kavels en het buurtje, maar je hebt ook meteen de zekerheid dat je de volgende stap kunt doen.

Stap 2: Voorkeuren

Op de dag dat de verkoop start ontvang je een mail, zodat jij je direct online kan inschrijven voor de kavel van je dromen. Alle informatie waarop jij jouw keuze kunt baseren komt beschikbaar op de website én in jouw account. Tijdens de inschrijfperiode en tot aan de sluitingsdatum (18 septemberl 17.00 uur) kun je je voorkeuren wisselen, kavelnummers uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Let op! Je krijgt deze e-mail alléén als je je interesse kenbaar hebt gemaakt voor één of meerdere woningtypes van het desbetreffende project. Staan die kaveltypes nog niet in je favorietenlijstje? Voeg ze dan toe door terug te gaan naar het aanbod op de website en bij jouw favoriete kavel op het hartje te klikken.

Stap 3: De toewijzing

Wij wijzen de kavels toe op basis van de voorkeuren.
Daarbij proberen we zoveel mogelijk mensen de kavel van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de kavelnummers. Als er voor een bepaald kavelnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat bij die kandidaten al een financiële check is gedaan door de bank of hypotheekverstrekker.

Hoe wordt je een concrete kandidaat? Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Hierin moet in elk geval staan dat ze jouw inkomen, vermogen en/of schuld hebben gecheckt. Plus een vermelding van het bedrag dat je kunt lenen. Deze brief kun je uploaden in je persoonlijke account tijdens de inschrijfperiode.

Stap 4: optie of reserve, en dan?

Wanneer de tijdlijn op toewijzing staat, zie je hoeveel dagen het nog duurt voordat de optanten en reservekandidaten bekend gemaakt worden. Heb je op de dag van de bekendmaking een optie toegewezen gekregen, dan krijg je het scherm zoals hier naast te zien is.

In dit geval heb je een optie op bouwnummer 003 en sta je op de reservelijst voor bouwnummer 005. Je hoeft verder niets te doen. De makelaar neemt contact met je op voor het plannen van een afspraak.

Heb je geen optie toegewezen gekregen, dan kom je op de reservelijst te staan. Komt er een kavelnummer vrij, dan neemt de makelaar contact met je op.

optie mijn eigen huis
De voordelen op een rijtje Persoonlijk account
Welke woningtype heeft jouw voorkeur? Bekijk het woningaanbod