Zo werkt zelf bouwen op een kavel

Lees het stappenplan en weet daarna precies hoe jouw woondroom een droomhuis in Groen Kolkwijk wordt.

1. Wat mag wel en wat mag niet?

Laat de makelaar weten dat je interesse hebt. Hij geeft je de kaveltekening en uitgebreide informatie over gemeentelijke randvoorwaarden. Zo weten jij en je architect precies wat de bebouwingsmogelijkheden zijn.

2. Het maken van een voorlopig ontwerp

Besluit je te kopen? Dan zoek je een architect. Deze vertaalt jouw wensen naar een eerste ontwerp. Ook stelt de architect een programma van eisen op. Hierin staat waar welke ruimten komen, hoe groot ze worden, hoe het zit met de installaties, in welke stijl jullie gaan bouwen en welke materiaal- en kleurkeuzen gemaakt zijn.

Zo werkt zelf bouwen op een kavel | Groen Koolwijk Angerlo

3. Naar de Welstandscommissie

Als het ontwerp in grote lijnen naar ieders zin is, wordt het al snel voorgelegd aan de Welstandscommissie. Deze toetst de plannen. Groen licht? Dan vul je samen met je architect de details in.

4. De omgevingsvergunning en de offertes

Als er een definitief ontwerp is, vraag je de omgevingsvergunning aan. De gemeente bekijkt en beoordeelt de bestektekeningen. Gelijktijdig met deze procedure vraag je bij verschillende aannemers offertes aan. Selecteer je in deze fase een aannemer, dan kun je direct na het verkrijgen van een vergunning met de bouw starten.

5. De start van de bouw

De omgevingsvergunning is verleend en de aannemer geselecteerd. De bouwwerkzaamheden kunnen beginnen. Als je dat nog niet gedaan hebt, richt je je in dit stadium op de gedetailleerde afwerking van het huis. Je kiest een keuken en apparatuur, badkamer met sanitair en tegels, vloer-, wand- en plafondafwerking enzovoorts. Eventueel samen met een binnenhuisarchitect!

6. De oplevering

Gefeliciteerd: jouw droomwoning is klaar en wordt opgeleverd door de aannemer. Na de verhuizing kun je er in alle rust van gaan genieten!

Meer over Groen Kolkwijk? Neem contact op
Precies zoals jij het wilt Vrije kavels Angerlo