Een kavel kopen. Hoe werkt dat eigenlijk?

Dit is ‘m! Je hebt eindelijk jouw droomkavel gevonden. Na maanden van speuren op het internet en geduldig wachten, wil je jouw toekomstige kavel kopen. Maar, hoe werkt dat eigenlijk?

Gevonden!

Je hebt een project gevonden dat precies aansluit bij wat je zoekt. Wie weet heb je zelfs al een - of meerdere - favoriete kavels. Om goed op de hoogte te blijven, meld je je via de footer of bij je favoriete kavel meteen aan voor de projectnieuwsbrief en maak je vervolgens een persoonlijk account aan. Het is belangrijk om je account binnen 24 uur te bevestigen, anders wordt je interesse voor het project na 24 uur verwijderd. De bevestigingsmail kan ook in je spambox terecht zijn gekomen. Je bent dan ook automatisch aangemeld voor de maandelijkse gebiedsnieuwsbrief. Handig want zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in het gebied!

Voorkeuren doorgeven

Als de verkoop is gestart kun je de door jou gewenste bouwnummers vanuit het woning-/kaveloverzicht of de wenslijst in het winkelmandje plaatsen. Je kunt dan maximaal 5 voorkeuren doorgeven en je vindt alles overzichtelijk terug in jouw account. Een inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. BPD behoudt zich het recht voor om dubbele inschrijvingen zonder nadere aankondiging te verwijderen. Per toekomstig huishouden wordt slechts 1 inschrijving geaccepteerd. Ben je aangemeld voor de projectnieuwsbrief? Dan ontvang je een reminder als het zover is!

Als er na de verkoopperiode nog kavels vrij zijn, kun je direct een optie aanvragen voor een bepaald bouwnummer. Op werkdagen weet je binnen 24 uur of je de kavel toegewezen hebt gekregen.

De toewijzing

Meer informatie over de toewijzingsprocedure vind je op de servicepagina 'Toewijzing'.

Optie

Na de toewijzing krijg je via e-mail een bericht of er een kavel aan jou is toegewezen. Welke kavel dat is, zie je in jouw account. Je hebt een optie op dat kavel. Heb je helaas geen kavel toegewezen gekregen, dan ben je reservekandidaat. Ook dat zie je in jouw account.

Wel een kavel

Gefeliciteerd! In jouw account zie je welke kavel aan jou is toegewezen. Je hebt een optie op dat bouwnummer en wij nemen contact met je op om alles door te nemen. Je hebt nu een week de tijd om te beslissen of je of je ‘m wilt kopen. Tijdens deze periode kun je vragen stellen aan ons of de makelaar om een weloverwogen beslissing te nemen. Die vragen kun je online stellen of tijdens een fysieke afspraak. Ben je al direct zeker van je zaak, dan maak je een tekenafspraak met de makelaar. Wil je er toch vanaf zien dan is dat kosteloos en zonder verplichtingen. Let op: Als je een optie afwijst, dan sta je automatisch onderaan de reservelijst voor eventuele andere bouwnummers waar je je voor hebt opgegeven.

Geen kavel

Helaas, er waren meer kandidaten dan kavels waardoor je geen kavel toegewezen hebt gekregen. In jouw account zie je dat je reservekandidaat bent op jouw voorkeurs-bouwnummer(s) en je krijgt via e-mail hierover bericht. Maar jouw kans is nog niet helemaal verkeken. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een eerste voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. We nemen dan contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Contract tekenen

Als je het helemaal zeker weet en je wilt de kavel kopen, dan maak je een tekenafspraak met de makelaar. Samen lopen jullie de overeenkomsten door voor de grond en voor de bouw van het huis. Heb je daar eventueel nog vragen over dan kan de makelaar die beantwoorden. Na het zetten van jouw handtekening is de laatste stap gezet en begint de volgende fase.

Jouw kavel!

Daarmee is de  kavel dan écht van jou! Nu kun jij op zoek gaan naar de aannemer die jouw droomwoning op het kavel gaat bouwen. Via e-mail houden we je op de hoogte over de andere ontwikkelingen in jouw nieuwe buurt.

Hoe verloopt de toewijzing? Toewijzing
Ook hier wonen? Aanbod Groen Kolkwijk